Kezdőlap 1185 Budapest, Honvéd utca 25.

Esettanulmány – Standardizálás és teljesítménybérezési rendszer a JátékNet.hu webáruháznál

A Játéknet.hu webáruház, azzal a céllal keresett meg minket, hogy tervezzük meg új telephelyük belső elrendezését, tárolási technológiáját, és anyagmozgatási rendszerét. Ezen felül a projekt célja volt olyan korszerű standard logisztikai folyamatok megalkotása, mely lehetővé teszik a szezonális igényekhez igazodó rövid időn belül történő jelentős operációs létszámbővítéseket.

A raktári folyamatok kialakítása során figyelembe kellett vennünk, hogy a Megbízó nagykereskedelmi tevékenységet is el szeretne látni. Fontos szempont hogy a webáruházak piacán jelentős piaci verseny alakult ki ezért kulcskérdés a logisztikai költségek minimalizálása, ennek érdekében új csomagolási technológia is kialakításra került. A szezonális munkaerőigény miatt minél egyszerűbben elsajátítható, standard folyamatokat kellett kialakítani. A jelentős szortiment miatt tárolástechnológia terén a megoldás egy diverzifikált tárolási rendszer kialakítása volt, standard megrendelés kezelési folyamatokkal.

A bevezetett raktári rendszer lehetővé tette standard folyamataival, és egyértelműen lehatárolt felelősségi rendszerével, hogy nagyon rövid idő alatt jelentős mértékben bővíthető legyen a raktári létszám, ezáltal a vállalat gyorsan tudott reagálni a vevői igényekre. A projekt eredményeként jelentősen növekedett a kiszolgálás hatékonysága és minősége, továbbá lehetővé vált a teljesítménybérezési rendszer bevezetése.

Tetszett az oldal? Oszd meg másokkal is!
Kapcsolat