Kezdőlap 1185 Budapest, Honvéd utca 25.

Hálózattervezés

Hálózattervezés

A vállalatok jellemzően folyamatosan alakítják ki értékesítési hálózatukat, fejlődésüknek megfelelően, a hálózat bővülése mellett a már meglévő hálózat is gyakran módosul operatív okok miatt (például bérleti konstrukcióváltozás, új bevásárló központok megjelenése). A folyamatos változás miatt szükséges a hálózat globális felülvizsgálata. Elemzéseink során feltárhatjuk a jelenlegi hálózat gyengeségeit, összegyűjtésre kerülnek az értékesítési pontok bevételét pozitívan, valamint negatívan befolyásoló tényezők. A módszertan kimeneteként meghatározásra kerül az optimális értékesítési hálózat, amely a maximális bevétel mellett a lehető legkisebb költséget eredményezi.

Disztribúciós hálózat optimalizálása

Disztribúciós hálózat optimalizálása

Több depóval rendelkező vállalatok számára stratégiai kérdés annak eldöntése, hogy mely városok, települések, közlekedési útvonalak közelébe telepítsék újonnan nyitandó depóikat. Ebben a dön-tésben a feladat igényének megfelelő centrumkeresési módszerek alkalmazásával segítjük vállalkozását! Megoldásunk során a valóságnak megfelelően felvehető az elosztási hálózat összes eleme, így pél-dául központi elosztó raktár(ak), átrakó pontok, vevői igénypontok stb.

Minden olyan fix és változó költséget figyelembe veszünk, melyek a valós üzleti működés során is felmerülnek a járműpark és raktár üzemeltetése során, így például

  • a szállító járművek üzemeltetési költsége,
  • az útdíjak,
  • a munkabér,
  • a raktárbérleti díj,
  • a rezsi költség,
  • stb.

Egyéb szakmai kérdésével forduljon szakértőnkhöz:

Sztrapkovics Balázs
balazs.sztrapkovics@idealog.hu
+36 70 558 92 24

Tetszett az oldal? Oszd meg másokkal is!
Kapcsolat